Foto-archief gerangschikt per evenement:
Evenement

"Ierse Volksmuziek 2"
16-03-2019

 

Zaterdag 16 maart, daags voor Sint Patrick's Day, vond de tweede editie van het concert 'IERSE VOLKSMUZIEK" plaats in de Manège in Tienen. Het werd opnieuw een enorm succes !

Het werd een onvergetelijke avond met uiteraard de Ierse volksmuziek centraal, maar ook zang en dans, projecties, een Ierse pub met Guinness en Irish coffee...!

De gelegenheidsband bestaande uit de muzikanten van de Koninklijke Fanfare Sint-Isidorus Hakendover-Wulmersum en die van de Koninklijke Harmonie Crescendo uit Glabbeek onder leiding van Steven Jacques bracht een uniek concert. Taradance uit Kapelle-op-den-Bos verzorgde bovendien de onmisbare Ierse dansen bij een aantal concertstukken.

Na het concert brachten "the Mispelfons" uit Leuven een gezellige after-party!

Foto's :

 

"Weens Gala-Concert"
23-12-2017

 

Op 23 december organiseerde de gelegeheids-ConcertBand Sint-Isidorus & Crescendo uit resp. Hakendover-Wulmersum en Glabbeek, de 2de editie van het Weens Gala-concert.

Het evenement vond opnieuw plaats in de Manège in Tienen. Dansclub DansJeFit uit Grimde bij Tienen en de Leuvense Balletakademie zorgen voor typische Weense danspassen op bepaalde nummers. De presentatie wordt verzorgd door niemand minder dan Fred Brouwers!

Grote klassiekers zoals “An der schönen blauen Donau”, “der Kaizerswaltz”, “het Zwanenmeer”…, of de opzwepende “Tritsch Tratsch Polka” en de “Radetsky Mars”… werden door de band opgevoerd onder de deskundige leiding van Steven Jacques.

Foto's: Weens gala-concert

 

"Colours@Crescendo"
10 en 11-03-2017


 

Op 10 en 11 maart 2017, verzorgde K.H.Crescendo uit Glabbeek in CC De Roos in Glabbeek het concert COLOURS@CRESCENDO olv Steven Jacques.

Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart werd voor een volle zaal opgetreden. Een zangkoor samengesteld met leerlingen van de VIA in Tienen olv Dana Bekkers kleurden bepaalde nummers met een extra accent.

Foto's: Colours@Crescendo


"Processie Heinkensberg - Wever "
15-08-2016


 

Foto's: Processie


"Apero@Crescendo"
15-05-2016


 

Op 15 mei organiseerde de koninklijke harmonie Crescendo uit Glabbeek een eerste aperitief-concert. Het evenement vond plaats in cc De Roos in Glabbeek

Een gevarieerd programma met nummers van Toto, Adèle, Amy Winehouse, Angelo Branduardi… werd door de harmonie opgevoerd onder de deskundige leiding van Steven Jacques.

Foto's: Apero@Crescendo


"Weens Gala-Concert"
19-12-2015

 

Op 19 december organiseerde de gelegenheids-concertband bestaande uit leden van de koninklijke fanfare Sint-Isidorus uit Hakendover-Wulmersum & de koninklijke harmonie Crescendo uit Glabbeek een nieuwjaarsconcert waarin Weense muziek centraal stond. Het evenement vond plaats in een bomvolle Manège in Tienen. Dansclub DansJeFit uit Grimde bij Tienen en enkele balerina's uit Haacht verzorgden op bepaalde nummers de typisch Weense walsen. De presentatie werd verzorgd door niemand minder dan Fred Brouwers !  

Grote klassiekers zoals “An der schönen blauen Donau”, “der Kaizerswaltz”, “die Fledermaus”…, of de opzwepende “Tritsch Tratsch Polka” en de “Radetsky Mars”… werden door de band opgevoerd onder de deskundige leiding van Steven Jacques.

Foto's: Weens gala-concert

 

Lenteconcert "Swing@Crescendo"
20 en 21-03-2015
 

De Koninklijke Harmonie Crescendo serveerde op 20 én 21 maart een gezellige avond in cc De Roos, boordevol ambiance, met nummers gezongen door Alex Vuerinckx en Olivia Delforge, afgewisseld met onze eigen solisten die nummers net dat tikkeltje meer geven.

Muziek van Louis Armstrong, Glenn Miller, Benny Goodman, Frank Sinatra, Harry James, Louis Prima en vele anderen…

Foto's: Swing@Crescendo

 

Jeugdband optreden Boutersem
07-02-2015
Op zaterdag 7 februari trad onze jeugdband op tijdens het Carnavalsfeest, georganiseerd door de ouderraad van De Notenlaar te Boutersem.
Gedurende het eerste anderhalf uur verzorgde onze jeugdband drie keer een workshop van een half uur, waarbij de kinderen van de kleuter- en lagere school een muziekinitiatie kregen om samen met ons muziek te maken op zelfgemaakte instrumenten.
In het tweede gedeelte van de namiddag werd er een show georganiseerd, waarbij wij bekende kinderliedjes speelden en de groepjes uit de workshops konden mee doen. Op de tonen van onze jeugdband werd er heel wat meegezongen en meegedanst.

Foto's: Carnaval

 

Eindejaarsconcert "Moving Heaven and Earth"
20-12-2014

"Moving heaven and earth" vertolkt dit in 'variaties' met wisselende kracht en tonaliteit. De Koninklijke Harmonie Crescendo brengt muziekwerken waarin intense emoties, verbonden aan beklijvende gebeurtenissen, schuilgaan.

Foto's generale repetitie en concert : Moving_Heaven_and_Earth

 

Concert "Herdenking Wereldoorlog I"
17-8-2014

De herdenkingsdag op 17 augustus was met meer dan 1200 deelnemers gedurende gans de dag een enorm succes. De hoogtepunten in de voormiddag waren de druk bijgewoonde herdenkingsviering die een prachtige muzikale omkadering kreeg door zangkoor Tijdloos en de Koninklijke Harmonie Crescendo uit Glabbeek. Daarna werden er aan het oorlogsmonument aan de overzijde van de kerk van Bunsbeek bloemen neergelegd door de vertegenwoordiger van de Koning en de ambassadeur van Duitsland. Nadien werd er met de Koninklijke Harmonie Crescendo in stoet naar de Lindestraat gegaan waar de voorzitter van de Cultuurraad een uiteenzetting gaf over het ontstaan van het herdenkingsmonument, dat nadien ingehuldigd werd door Burgemeester Peter Reekmans en de vertegenwoordiger van de Koning, Luitenant-Generaal Claude Van de Voorde. Na de wijding van het monument door de priester werden aan het monument bloemen neergelegd door de ambassadeur van Duitsland, defensie, de gemeente Glabbeek, de stad Middelkerke en de stad Harelbeke vanwaar enkele gesneuvelde soldaten afkomstig waren. De inhuldiging van het monument werd afgesloten met een toespraak door de Duitse ambassadeur. In de namiddag werd de educatieve Lindeboomwandeling WO I plechtig geopend en brachten alle toneelverenigingen van Glabbeek een prachtige druk bijgewoonde evocatie. De dag werd afgesloten met een herdenkingsconcert opnieuw opgeluisterd door de Harmonie Crescendo.

Foto's : Herdenking Wereldoorlog 1

 

Concert "Ierse Volksmuziek"
22-3-2014

Foto's : Ierse Volksmuziek

 

Generale repetitie "Ierse Volksmuziek"
21-3-2014

"Nieuwjaarsreceptie Crescendo "
2-1-2014

Foto's : Nieuwjaarsreceptie

 

"Eindejaarsconcert"
21-12-2013

Foto's : Eindejaarsconcert

 

"Processie Heinkensberg"
15-08-2013

"POPCONCERT 2"
16-03-2013

In 2009 geeft Harmonie Crescendo Glabbeek de start aan een intensievere jeugdwerking door voor de 1 e keer een concert te programmeren met popmuziek

Nu zet Crescendo haar concert in met een groeiende Jeugdband en brengt voor de 2 e keer popmuziek, nu o.a. van: Adèle, Clouseau, Glee, Michael Jackson, Mika, Tom Jones . . .

Met titels zoals: Heal the World, Something like Jou, Anne, Sweet Caroline, Lollipop, Green green Grass of Home, What ‘s New Pussycat, YMCA, . . .

Een luchtig programma van populaire muziek, fris gebracht, cool gepresenteerd, aangepast verlicht en vooral met animo en vuur gespeeld …

Met zangsolo's en solo's op trompet, op alt-sax, op euphonium … door eigen talenten.

Het geheel wordt in goede tonen geleid door huis-dirigent Steven Jacques.

Foto's : POPCONCERT 2

 

"GETEKEND CRESCENDO"
24-11-2012

Golf mee op een verscheidenheid aan tonen, treedt binnen in de diverse werelden van stripfiguren en tekenverhalen van heel vroeger en van nu , met Kuifje en Schrek, met de Smurfen en Kung Fu , als orgelpunt van een feestjaar en als intro voor een niet aflatende groei en bloei steeds meer en meer in crescendo.

Voor u gepresenteerd in een happening van klank en licht, woord en gebaar, beeld en beweging.

 

"ZOMER OP STRAAT"
3-06-2012

Voor het tweede keer komt de straattheaterkaravaan ’Zomer op Straat’ langs in Glabbeek waarbij tal van professionele artiesten leuke en spetterende acts naar voren zullen brengen, dit zowel voor jong als oud!! Daarnaast kan iedereen ook genieten van lokaal talent, die speciaal voor Zomer op Straat zullen optreden.

Foto's : zomer_op_straat_2012

Lente-concert "CRESCENDO NATUURLIJK"
17-03-2012

 

De Glabbeekse harmonie Crescendo viert in 2012 een jubileumjaar. De harmonie bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit op zaterdag 17 maart met een jubileumconcert ‘Crescendo Natuurlijk!' in zaal Glazuur .

Op 25 jaar tijd evolueerde deze Glabbeekse vereniging van een fanfare uit Groot-Glabbeek tot een Koninklijke Harmonie en van een fusiefanfare 3e afdeling tot een harmonie 1e afdeling. Reden genoeg voor de harmonie om dit te vieren met feestelijke happening, natuurlijk voorzien van de nodige klank en licht.

Foto's : lente_concert_03_2012

Concert "O, FREEDOM!"
27-11-2011

Het Tiens Renaissancekoor treedt, samen met de Harmonie van Glabbeek en de Jeugdband Crescendo, op 27 november op in de H.-Hartkerk.

Annemie Vandamme, bestuurslid: 'Het Tiens Renaissancekoor staat onder leiding van Albert Nassen. Het treedt in de kerk op samen met de Koninklijke Harmonie Crescendo Glabbeek, met als dirigent Steven Jacques. Het concert vangt aan om 18 u. Het programma draagt als titel: 'Van Romeinen tot Middeleeuwen, van de Gouden Eeuw naar de 19° en 20° eeuw op zoek naar vrijheid en vrede - O Freedom.' Als intermezzo neemt de Jeugdband van Crescendo u mee naar de geheimzinnige toverwereld van Harry Potter. Uitleg en duiding wordt gegeven door Pierre Debroux.'

Foto's : concert_27_11_2011

Lente-concert "LICHT KLASSIEK-EXOTISCH FANATIEK"
19-03-2011

Op zaterdag 19 maart organiseert de Koninklijke Harmonie Crescendo uit Glabbeek in zaal Glazuur haar lenteconcert. Samen met hun collega's uit Oplinter, de Koninklijke Harmonie Sint-Genoveva, plannen zij een niet te missen ervaring.

Na twee succesvolle themaconcerten presenteert Crescendo Glabbeek voor haar lenteconcert een duoconcert met als thema "Licht Klassiek, Exotisch Fanatiek". 'In het eerste deel brengt de harmonie Sint-Genoveva uit Oplinter een selectie van enkele bekende klassieke werken met onder andere werk van Andrea Bocelli,' vertelt Louis Vandenput, voorzitter van Harmonie Crescendo. 'De jeugdband Crescendo kondigt daarna de muzikale overgang aan naar de Harmonie Crescendo. Met het tweede deel dompelt Crescendo Glabbeek de toeschouwers onder in de sfeer van Latijnse meezingers, Argentijnse tango's en andere exotische klanken.' De muzikanten worden deze keer versterkt door een aantal danskoppels.

Concert "NOW WE ARE FREE!"
27-11-2010

“Now we are free.” Onder deze titel geeft de Koninklijke Harmonie Crescendo uit Glabbeek samen met het Tiens Renaissancekoor op zaterdag 27 november om 20.00 uur een concert in de kerk van Kapellen.

Onder leiding van Steven Jacques neemt de harmonie haar toehoorders die avond mee op reis doorheen de tijd. ‘Van de Romeinen over de Middeleeuwen tot de 20ste eeuw gaan we met onze muziek op zoek naar vrijheid en vrede', vertelt Carl Reynders van de Harmonie. ‘Zo komen er muziekstukken aan bod uit enkele historische topfilms als Gladiator en Saving Private Ryan.' Als intro brengt de jeugdband een stuk uit de geheimzinnige toverwereld van Harry Potter.

"EUROMERICAN FLIGHT CONCERT "
20-03-2010

Onder leiding van Steven Jacques neemt de harmonie haar toehoorders die avond mee op reis ...

"POPCONCERT"
21-03-2009

Onder deze titel geeft de Koninklijke ...